29 de novembre 2008

Espe, l'heroïna?

Aquesta setmana un grup de terroritstes van atemptar a Bombai (Índia), fins aquí una notícia desagradable de les que ja ens tenen acostumats des de l'Orient Mitjà.

Però per desgràcia, la notícia ha tingut un gran resó mediàtic, equiparable als infumables programes del cor que inunden les televisions, on la protagonista ha sigut Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid. L'Espe es trobava en el llocs dels fets i a l'endemà ja feia la seva particular roda de premsa de què havia succeït i com ho havia viscut, però saben on? A Madrid!!! Ni 24h després de l'atemptat i ella ja era aquí explicant la seva "proesa", mentres un centenar de ciutadans del seu país, Espanya, es trobaven allà a l'espera de ser retornats, dos dies després, esclar.

Si no vaig errat, per posar com exemple, quan un avió ha de ser evacuat primer surten els passatgers, després la tripulació i finalment el capità. Treieu-ne les conclusions.

Recomano l'escrit d'en Toni Aira: Els mitjons de l'Espe

21 de novembre 2008

El Pla Local d'Habitatge de Canet

Ahir, a la sala de Plens de l'Ajuntament de Canet de Mar, es va presentar en audiència pública, és a dir, per a tots els canetencs, el Pla Local d'Habitatge (PLH).

El PLH ens el varen definir com el document que, partint de l’anàlisi de la situació de l’habitatge i de les condicions de context (socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització municipal, etc.) del nostre municipi, defineix les estratègies i concreta les actuacions a promoure o desenvolupar des del govern local amb relació al sòl i al sostre residencial, existent o de nova creació, a un horitzó a mig termini, el 2014.

Arriba en un moment en que la febre de la construcció ha arribat a la seva fi. Ha de ser l'eina que reguli el parc d'habitatges de la nostra població. Més enllà de fer noves promocions, el pla aposta per crear habitatge a partir del parc d'habitatges buit, d'aquesta manera es busquen solucions a la mancança d'habitatges.

Canet no ha de crèixer més enllà de les zones previstes i aquest pla serà el full de ruta per aplicar polítiques per fomentar l'accés a un habitatge digne.

05 de novembre 2008

Obama: "Change has come"

Avui tothom en va ple. Obama president del EUA. Poca cosa més és pot dir que no hagin dit opinadors, blocaires, politòlegs, periodistes, obrers, i un llarg etc. La campanya duta ha terme per Barack Obama ha sigut extraordinària en tots els sentits, sempre en positiu, ha sigut una campanya d'emocions i on ha sabut arribar a l'electorat menys compromés. Ha sapigut enganxar amb la gent, sobretot amb aquella que menys s'interessa per la política, la gent jove. La seva campanya efocada amb el "Yes, we can" ha sigut més que encertadíssim perquè és un missatge que suma, que valora l'esforç, que t'ànima,... En definitiva, a part dels missatges, Obama és un excel·lent comunicador i ara només queda que a la primera potencia mundial la sàpiga guiarr i dirigir tant bé com ha fet durant la campanya (no gaire difícil després del nefast George W. Bush). Ah! També s'ha fet història als EUA en ser, Obama, el primer president negre. Ha arribat el canvi, en tots els sentits.

Unes imatges i vídeos sobre Obama: