25 de setembre 2009

Canet diu Sí al dret a decidir



Ahir el Ple municipal del meu poble, Canet de Mar, va votar a favor de la moció de suport a la consulta popular i pel dret a decidir que varen presentar els grups municipals d'Esquerra, UMdC i CiU. L'únic grup municipal que hi va votar en contra va ser el PSC.

Em va decebre l'argumentació del PSC per defensar la seva postura contrària dient que l'Ajuntament de Canet no pot convocar cap consulta sobiranista i que a més a més era il·lícita. Primer, la moció no deia en cap cas que l'ajuntament fos el promotor de la consulta popular, i segon, preguntar al poble que en pensa sobre el futur polític de la nostra nació no és cap acte il·lícit, si ho fos, ens hauríem de plantejar en quina democràcia vivint.

Ahir va ser, doncs, un pas endavant, sense retorn, camí cap a la independència del nostre país, on els ciutadans del nostre poble han de poder decidir lliurement què volem ser. Qui té por d'un exercici tant democràtic com realitzar una consulta? Només aquells que volen quee Catalunya segueixi sent una "diputació provincial".

Ara cal, però, sumar esforços entre tots i impulsar des de la societat civil un procés per impulsar una consulta sobre la independència de Catalunya al nostre municipi. La força de la nostra gent, sigui d'on sigui, i vingui d'on vingui, ha de fer possible aquest acte de sobirania.

Facebook
| Grup per demanar una consulta popular a Canet

Posted via email from Ivan Aranda

1 comentari:

  1. Gràcies Iván!!!
    Gràcies personalment per les gestions que vam fer la setmana passada per tirar endavant aquesta moció.
    I gràcies també per deixar en evidència al PSC en les intervencions al ple que vam fer CiU i ERC.
    Que no quedi només en un acte estètic Iván. Entre tots ho podem aconseguir.
    Una abraçada!!!

    Jesús Marín,
    CiU

    ResponElimina