13 de juny 2006

Economistes pel NO

És bo recordar que el referèndum pel nou Estatut que ens volen imposar per part d'Espanya no només és capital dels partits polítics amb representació parlamentària. Hi ha diferents sectors que també hi donen el seu punt de vista i vull descatar-ne un per sobre de tots ells, els Economistes pel NO. Sempre hi ha aquella idea que l'economia i/o els economistes són gent que sempre miren cap al poder existent pels diferents motius que siguin. Però a Catalunya tenim una pedrera d'economistes que ja no tenen complexes a dir el que realment pensen. Són una nova fornada que no tenen por a expressar les realitats en què es troba el nostre país i per tant creuen que ara és l'hora de dir quina és i serà la situació a Catalunya si s'aprova el nou Estatut en matèria de finançament, inversions, recursos, en definitiva, el tema diners.

El finançament és el tema cabdal en tota societat. Sense recursos no hi ha desenvolupament econòmic i social. Un país pròsper és aquell que administra els seus propis recursos i els distribueix de forma equitativa amb la seva població. Catalunya, en aquests sentit, ha estat castigada i ho serà estant mentres continuï existint el model actual (que serà el mateix si s'aprova el nou Estatut).

És positiu, i ja era hora, que agents econòmics amb contrastada experiència i professional en la matèria diguin la seva. Aquest comença a ser un gran principi d'implicació en el país.

Els 4 punts bàsics del manifest són:

  1. Consagra el mateix model de finançament que ha condemnat Catalunya a un espoli fiscal sistemàtic
  2. No garanteix més inversió de l'Estat a Catalunya
  3. Renuncia a moltes competències econòmiques
  4. No permetrà afrontar els nous reptes de l’economia catalana

No són 4 raons per dir que ens mereixem un altre finançament???

PD: Agraeixo les aportacions al bloc, i que per tant les dinamitzeu. Ja sabeu que és un espai on expresso la meva opinió. Hi podeu estar a favor o en contra, d'això es tracta. M'agradaria que no us faltéssiu els uns als altres, sé que el joc polític dóna per molt, però intentem respectar-nos. Gràcies i ànims.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada