23 de juny 2006

Festa Major '06: festa al carrer

Amb l'arriba de la Revetlla de Sant Joan, podríem dir que a Canet de Mar comença la nostra festa, la Festa Major. Un cop vista la programació trobu que s'assembla molt al programa de l'any passat, i ho trobu del tot encertat, això vol dir que es va fer bé (potser molt bé) i per tant cal donar continuïtat.

Recordem que l'any passat hi va haver un salt de quantitat d'activitats, i el més important, de gran qualitat pel que realment és la població de Canet, perquè no ens podem comparar amb ciutats com Mataró. Crec que amb un pressupost ajustat i sobretot amb molt d'enginy es pot aconseguir una festa pel poble molt digna, i això és el que està passant. També és molt important la tasca que fan entitats i associacions que hi participen en i de la Festa Major, són necessàries, i amb això es demostra que la festa és de tothom que hi viu a Canet.

Activitats com la Nit Màgica, Tamborinada enverinada, tallers de cultura popular, Nit Jove, entre d'altres, fan de la Festa Major un punt fort de les activitats que es realitzen a Canet, com ho és la Mostra d'Entitats. I per mi, possiblement, el més important és la festa al carrer. Totes les activitats són pensades per dur a terme a l'aire lliure, com a bon poble mediterrani que som. La festa al carrer fa que un poble sigui viu i participatiu, i aquest a dia d'avui ho és.

I això no acaba només en la Festa Major perquè durant el mes de juliol l'agenda cultural de Canet és plena d'activitats. Enguany es celebra la VI Passejada nocturna per la Història de Canet, una activitat que es consolida i de la qual molta gent agraeix saber més del lloc on viuen o han nascut. I destacar una altra activitat que té solera com és la Rierada, on petits i grans disfruten d'allò més, i reconèixer el gran treball que realitza gent desinteressada perquè aquesta activitat es continui portant a terme.

Així doncs, felicitats a tots aquells que fan possible una Festa Major des de l'equip de govern amb la regidoria de Cultura i Joventut al cap davant com també la Comissió de Festes, passant per les diferents entitats i associacions que hi col·laboren de manera altruista.

Per últim, recordar que avui la AAVV 11 de Setembre celebra la Revetlla de Sant Joan a la plaça que duu el seu nom i on tindrà lloc també l'arribada de la Flama del Canigó que arriba arreu dels pobles i representa la unitat dels Països Catalans.

Bona Revetlla de Sant Joan i Bona Festa Major 2006.

-Per més informació: Programa Festa Major '06

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada