14 de setembre 2006

Només és la primera

No fa ni dos mesos de l'entrada en vigor de l'Estatut de Catalunya que l'estat espanyol ja comença a fer de les seves en temes de finançament i inversió en infraestructures a Catalunya. Aquests dies ja comencen els primers contactes de les forces polítiques amb representants del govern espanyol per tal de que aquestes hi donin suport als pressupostos generals de l'estat espanyol.

Els tres partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats ERC, CiU i ICV reclamen el control de la gestió de l'aeroport del prat, si més no, que la Generalitat en tingui el màxim control, i que les inversions que Espanya ha de fer al nostre país siguin les que marca l'Estatut.

Doncs bé, de moment, ni una cosa ni altra. Alguns ja dèiem que aquest no és pas l'Estatut que ens mereixem. És tant important el model de finançament de Catalunya com l'aire que respirem. Sense recursos, o si més no, aquells que no tornen de Madrid (amb els quals podríem eixugar el deute que té la Generalitat alguns quants cops) no es poden aplicar les polítiques socials que necessita el nostre país, així com dotar-lo d'infraestructures necessàries i modernes.

Sóc dels que va dir NO a l'actual Estatut però precisament per aquestes retallades però també seré el primer, un cop els catalans i catalanes han acceptat aquest, en defensar-lo perquè no ens retallin més del que ja ens han fet. I no sóc pas l'únic, segons el CIS, gairebé la meitat dels catalans creuen que el nou Estatut ha quedat molt retallat.

Més informació:

Avui: "Més que una qüestió de números"

El Periódico: "Gairebé la meitat dels catalans creuen que el nou Estatut ha quedat molt retallat"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada