21 d’abril 2007

Municipals (VI): Cati Forcano, proximitat a les persones


Ahir vaig ser a la presentació de la candidata a l'alcaladia per Unió Municipal de Catalaunya (UMdC), Cati Forcano (web). L'aula Magna de l'Escola de Teixits va quedar petita per a la presentació de les idees claus del programa d'UMdC i de les persones que l'acompanyaran en la seva nova etapa.

Una presentació que va anar a càrrec primer pel president d'UMdC, Quim Dotras, qui va explicar perquè havien decidit presentar-se sobre aquestes noves sigles i quina ha sigut la trajectòria d'Unió Democràtica de Catalunya a Canet. Tot seguit va prendre la paraula l'Albert Lamana, jove amb experiència i número dos de la llista, on va explicar qui i què l'ha motivat i engrescat a presentar-se a les properes eleccions. Un discurs coherent i consís. Ell mateix va fer la presentació de dos vídeos, un primer on apareixien imatges de totes les persones que formen la llista i un altre d'imatges de la candidata, la Cati Forcano.

Lluís Homar, l'actor català i resident a Canet, va ser la persona que va fer la presentació de la candidata per UMdC. Un cop la Cati Forcano va prendre la paraula va exposar que pensen fer per Canet i sobretot per la gent de Canet. En tres H, la Cati va descriure com és i serà el grup que l'acompanyarà: Humanitat, Humilitat i Honradesa.

L'acte va conclure punjant tota la gent que forma la llista fent costat a la Cati.

Companys i amics d'UMdC, os desitjo molta sort en aquest nou camí. Tot i no ser dels "vostres" crec sincerament, que Canet necessita persones com vosaltres. Només queda treballar fort i amb molta il·lusió entre tots per Canet, perquè la seva gent es mereix el millor.

12 comentaris:

  1. res a dir.. bon article, tan de bó fos cert això que diuen que els polítics treballen més per les persones que per a sobreviure i fer el paperina. Que ho demostri algú sense fer servir totxo ni gastar-se calers! XD

    Espiadimonis

    ResponElimina
  2. Bona nit Iván.
    M´agrada llegir els teus articles ponderats i intentant possar sentit comú on no hi ha.
    Realment creus que la candidatura de la Cati Forcano respon a humanitat(que això si pots ser), humilitat? humilitat la del senyor Dotras que no acceptarà mai a en Francesc García, ni mai va acceptar a la desapareguda Ibis Puig? Humilitat la del senyor Dotras que jo mateix i el vicepresident del CEL de Canet, en Marc Marín em anat darrera seu quan en Francesc García encara no era candidat i mai ens va ni agafar el telèfon? Humilitat??
    Ja no parlem d´honradesa. Honradesa es possar a la llista al senyor Bellatriu, que per activa i per passiva el senyor Dotras l´había desacreditat??
    Miri venguin tot el fum que volguin però al poble i a la gent no sel pot enganyar? Honradesa és anar a unes eleccions amb l´unic objectiu que no guanyin uns altres?
    Unió és un partit de llarguísima tradició democràtica, però de dretes evidenment. Unió pactarà amb l´ERC del senyor Figuerola?
    Quina honradesa senyors.
    Bona nit
    Jesús Marín i Hernàndez.
    Secretari del CEL de CDC Canet de Mar

    ResponElimina
  3. Benvolgut senyor Marín:
    Primer de tot voldria dir-li amb caràcter amigable que repassi els seus escrits abans d´enviar-los, és sa rellegir tot el que s'escriu per tal que no hi hagi faltes. Vaig estar com a oient a l' acte de presentació de la candidata Cati Forcano, com penso estar a tots els actes per poder escollir amb criteri el meu vot. Penso que la reflexió que vostè fa no és certa. En primer lloc perquè en la presentació es va deixar molt clar que el senyor Dotras tancava un cicle, que amb la seva intervenció s' acabava i per això va ser el primer de parlar. I en segon lloc el senyor Lamana n' obria un de nou que era el projecte de Cati Forcano. Per tant i pel que jo vaig entendre el projecte que portarà a terme la senyora Forcano no tindrà res a veure ni vol tenir res a veure amb els temps passats.
    No sé si vostè va estar a la presentació però si hi va estar costava molt poc d' entendre i crec que ho van deixar molt clar.

    Marta S C

    ResponElimina
  4. Estic totalment d'acord amb l'escrit de la sra marta,jo tambe hi era i vaig entendra el mateix
    "nova gent nova etapa".
    gràcies

    Marc

    ResponElimina
  5. Gens d'acord amb ningú.. A mi no m'agrada ningú, i menys el sr marín per raons òbvies. És més, vaig a rebentar el gra de pus; espero sincerament que la Cup arribi aviat, doncs no tinc més opcions polítiques serioses i no votaré per integritat; els mateixos que votava son els que han permès certes coses que no m'agraden ni ens agraden. Però trobo desajustat que un candidat vagi tocant els nassos a la gent també per internet ara, l'únic espai no infestat en primera línia i on ens refugiàvem molts internautes... Almenys abans no podies rellegir la mateixa ximpleria una i altra vegada... Quina vergonya que foten les opcions polítiques de Canet... M'exiliaré!!

    Espiadimonis

    ResponElimina
  6. Benvolgut Jesus,
    tu t'entestes a seguir posant cripació on no n'hi hauria d'haver. Observo la teva trajectòria a Canet i me n'adono que, certament, només podies estar amb la candidatura de l'antiga PIC. Ja que insisteixes en recordar recels passats (que tu mateix dius que haurien de desaparèixer) voldria que expliquessis perquè CDC de Canet no es va presentar a la reunió que CiU va convocar al Parlament de Catalunya per discutir sobre si hi havia possibilitats de refer la federació. I el vostre candidat, no és cert que va estar a l'Ajuntament, l'endemà del ple de comiat de l'Ibis, per retreure als treballadors que haguessin fet un escrit de condol??
    Per cert, i en un altre sentit, ja no cal especular sobre la tendència de l'Espigó. Els seus impulsors i redactors van a la llista de CiU. En canvi a l'Àmbit han exclòs a en Lluís Llovet per la seva participació a la llista d'ERC. Exclourà l'Espigó els seus redactors que participin d'una candidatura?
    Quin nivell...

    ResponElimina
  7. No sé què entén, Sr. Marín, per humilitat i honradesa. En tot cas, al meu entendre, aquests conceptes no es desprenen del seu escrit. Només cal comparar el comentari del Sr. Ivan Aranda amb el seu. No fa falta llegir-los dues vegades per veure en quin d'ells es respiren aquestes qualitats que tant valora però que tanta falta li fan.
    Pel que veig, el Sr. Garcia i vostè han tingut problemes amb el Sr. Joaquim Dotras, no ho dubto, però és que hauria de saber que els seus problemes personals no serveixen a l'hora de fer la valoració d'una llista electoral, i que titllar a una persona de "poc humil" per no contestar-li a vostè el telèfon és absolutament ridícul, infantil diria jo.
    L’acte de l’altre dia, Sr. Marín, va ser, al meu criteri, una presentació d’una llista electoral feta amb sinceritat, austeritat i sense cap atac a les altres candidatures. Sense pretensions. En cap moment es va parlar malament de les altres llistes, sinó de fer tot el possible pel progrés i el benestar del nostre poble.
    Això sí, sense els violins, les trompetes de el gran Rudy Ventura. L’exquisidesa en les formes i la cultura punta són coses que vostès dominen millor.

    Josep Mª.

    ResponElimina
  8. Bona nit a tothom, en especial al penúltim anònim i al senyor Josep María.
    És evident que aquest poble està dividit políticament. Espero que socialament no ho estigui. També és evident que hi ha ciutadans que confonen la crispació amb dir la veritat però bé allà la conciència d´ells mateixos..
    Miri la meva trajectòria política a Canet va començar gràcies a la senyora Ibis Puig, cosa que m´enorgulleix especialment tot i que no coincidisim en la nostra visió del poble ni de les diferents formes de veure´l políticament.
    Miri si vosté vol que aixequem la manta ho fem, jo no tinc ni rés amagar( com amgagar-me darrera un anònim) ni estic tacat per un passat polític poc clar. Sóc ciutadà de Canet com vosté, encara que no li agradi i tinc una visdió de poble diferent a la seva, que tampoc és res dolent...
    CDC no va anar a la reunió del Parlament perquè Unió no ha tingut mai cap voluntat de fer la federació. Unió sempre ha intentat impossar unes condicions impossibles, i això "l´amic Dotras" ho sap perfecrament. Miri tampoc li sabría dir si no agafar el telèfon és ser poc humil o no, el que és en tot cas és, ser com a mínim un maleducat. Em pot dir perquè els companys d´Unió van rebutar fer una assamblea conjunta de Federació?. Bé podría explicar-li unes quantes més dels humilds militants d´Unió però crec que no val la pena.
    Mai he tingut problemes personals amb el senyor Dotras, entre altres coses perquè habré coincidit amb aquest senyor tres o quatre vegades com a molt. Vosté no enten res de res.
    Efectivament jo no vaig ser a la presentació de la candidatura d´Unió, per això ja estava l´alcalde i representants de tot l´equip de govern...sense comentaris.
    Escolti, no em diran ara que la revista Àmbit és un exemple de rectitut perquè ara no col.labori el senyor Llovet. La revista Àmbit és un mitjà al servei i cofinançat pel consistori, ho sigui indirectament també finançat pels meus impostos. L´espigó és una revista finançada de forma privada. Enten la diferència?.
    CIU ens presentem aquestes eleccions amb un programa il.lussionant i real, allunyat dels 10 milions de deute i allunyat també de projectes utòpics i allunyats totalment de les necessitats de la gent.
    Ah per cert! els violins i les trompetes d´en Rudy Ventura poden agradar més o menys, és respectable, el que li asseguro és que no són ni de ben lluny una hipoteca financera com són tots els projectes culturals engengats per un equip de govern allunyat de les persones.
    Bona nit comapanys,
    Jesús Marín i Hernàndez, CDC

    ResponElimina
  9. Sr. Jesús Marin,

    Sóc Carles Sàiz, coordinador d'ÀMBIT. Voldria que m'aclarís què vol dir quan diu que "La revista Àmbit és un mitjà al servei i cofinançat pel consistori, ho sigui indirectament també finançat pels meus impostos".
    Està dient públicament que a ÀMBIT rebem diners de l'Ajuntament per editar la revista? Senyor Marín, no me'n puc estar de dir-li que, o bé l'han enganyat, o bé vol faltar a la veritat.
    ÀMBIT té una llarga trajectòria periodística a Canet de Mar de 12 anys d'existència. Comptem amb 130 revistes publicades i durant tots aquests anys, els únics ingressos que ha tingut la revista provenen, com sempre, dels nostres anunciants i subscriptors.
    L'emplaço a que pregunti al president del seu partit a Canet, el Sr. Laureà Gregori, com a exregidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Canet, si mai va autoritzar cap pagament a la revista en concepte de subvenció, gratificació o com diu vostè, cofinançament. Si de part del senyor Gregori obté -com sé que tindrà- una resposta negativa, espero que rectifiqui les seves paraules i ens demani disculpes.

    Carles Sàiz
    Coordinador ÀMBIT

    ResponElimina
  10. Mare de deu senyor... si el president Macià s'alcès de la tomba i us veiés discutir pel plat de llenties de la vila pel que discutiu; tot i que no hagués emprat la paraula tal qual m'entendreu: fliparia. Els polítics, simpatitzants, militants i últimament TOTS ELS MEDIS us mireu el poble com si fós el vostre melic... collons..quina trepa de tronats... au.. A cagar a la via home!

    República Catalana a l'exili

    ResponElimina
  11. Bon día a tothom.
    Voldría adreçarme al senyor Carles Sàiz per fer pública la meva rectificació sobre un escrit meu fa un parell de díes en que afirmava que la revista Àmbit estava cofinançada per l´ajuntament. Dit això em permetrà però fer-li unes queantes matitzacions.
    La revista, de la que vosté és coordinador, al meu parer i el de molta gent del partit que represento té una tendència clara a favor de l´actual equip de govern i en contra també de forma clara de CDC.La seva revista no estarà cofinançada per l´ajuntament però tampoc em negarà que la gent que hi col.labora té uns vincles alguns polítics i d´altres professionals amb l´actual consistori.Això com diu el seu cap de redacció són fets objectius.Com la memòria és passatgera a la biblioteca de casa guardo tots els exemplars de la seva revista. Ho faig per exemple per argumentar-li el que li estic dient.
    No estaría de més que com a periodistes que són molts de vostés contrastesin les notícies que publiquen.
    En el número 117 de la seva revista el senyor Carles Dulsat afirmava que CDC estva recolzada per la ultradeta. Vosté senyor Carles Sàiz creu que això és acceptable? Això és jugar net? Lamentable. En el mateix número vostés fan una entrevista a la desapareguda senyora Puig, bàsicament per atiar el foc d´un problema intern de partit.
    En el número 127 hi apareix un comunicat de UDC. Crec que un cop més contrastar les notícies no estaría de més. Unió va ser convidada en aquesta assamblea, ho sap vosté senyor Sàiz?. En el mateix número Hi ha un escrit de la senyora Yolanda Martín fent una crítica a la revista Espigó. La crítica és lícita només faltaría. Però és lícit que vostés com a mitjà "independent" que diuen ser publiquin un escrit que el que fa és desacreditar un altre mitjà de comunicació? Independència? En el mateix número apareix un article titulat "el conflicte CiU". És cert que em tingut problemes amb Unió, això és evident. Però també es cert que el seu exvocal de la revista, senyor Lluís LLovet, ha tingut greus problemes dins d´ERC per confeccionar la llista. Això no és interessant informativament? O només cal publicitar els problemes de CDC i Unió?
    Acabaré amb l´editorial del l´ultim número. Imagino que interessa molt recordar que el senyor Francesc García ha passat per diferents formacions polítiques.
    A mí també m´interessaría saber que el senyor LLovet(número 3 d´ERC va passar pel PSC fa poquets anys i que el regidor Casares fa només 4 anys anava amb el PIC i ara és el 4 de les llistes del PSC.
    Bé Carles espero que entenguis la meva rectificació per unes afrimacions que no van ser afortunades. També espero que entenguis que crec sincerament que la revista Àmbit no és imparcial.
    Una abraçada.
    Jesús Marín, secretari de CDC a Canet de Mar.

    ResponElimina
  12. Benvolgut senyor Jesús Marin,

    Gràcies per rectificar unes declaracions que com molt bé diu, no eren afortunades. A partir d'ara celebro que li quedi clar que el finançament d'ÀMBIT sempre ha comptat únicament amb el suport dels nostres subscriptors i principalment, dels nostres anunciants.
    Durant 12 anys hem tingut la sort de connectar amb els canetencs amb un model de fer periodisme seriós i coherent. I crec que aquest és el secret de la nostra constància!

    Pel que fa a les seves puntualitzacions, voldria aclarir-li i ampliar-li algunes coses:

    1. Em sap greu que pensi que ÀMBIT va contra CDC. En els 12 anys d'existència de la revista ha passat molta gent pel Comitè Executiu de CDC i sempre han tingut el nostre respecte i consideració. El va tenir la Convergència de l'època de l'alcalde Josep Rovira, aquests darrers anys la CDC d'Ibis Puig i, darrerament, amb Laureà Gregori al capdavant. Fins i tot m'atreveixo a dir que ara, amb Laureà Gregori, potser tenim una relació més constant i cordial que no pas amb les anteriors juntes.
    No dubti que a ÀMBIT sempre hem tingut les portes obertes a la gent de CDC i si mira els números d'aquests dos darrers anys veurà que hem fet entrevistes a diferents membres de Convergència i fins i tot reportatges sobre diferents situacions per les quals ha passat la formació política.
    D'altra banda, CDC -i ho faig extensiu a la resta de partits- no podrà dir mai que ens hem negat a publicar alguna cosa que ens han demanat perquè li asseguro, senyor Marín, que a ÀMBIT totes les veus hi tenen cabuda des de sempre. Si no fos així, li asseguro que jo no acceptaria seguir essent el coordinador.

    2. Quan diu que la gent que col·labora a ÀMBIT "té uns vincles alguns polítics i d´altres professionals amb l´actual consistori" no és ben bé així. Cap dels nostres redactors té cap vincle polític. Ara bé, no li negaré que dels dotze membres que participem cada mes en la redacció de cada número d'ÀMBIT dos treballen als serveis informatius de Ràdio Canet i un altre col·laborador treballa com a administratiu a Ajuntament, en un departament totalment aliè a la comunicació. Però senyor Marin, una flor -llegeixi'n en aquest cas tres- ja sap que no fa estiu. Sàpiga que les decissions a ÀMBIT es prenen consensuadament en el Consell Editorial... i tornant al tema, quin mal hi ha en treballar? Bé s'han de guanyar la vida els redactors d'ÀMBIT, sigui a l'administració pública o a l'empresa privada, no? Perquè, sap senyor Marin, que cap dels redactors mai hem cobrat ni un cèntim de la revista?
    L'esforç de públicar aquesta revista respon a la vocació d'una colla de gent jove que fa dotze anys vam fer del periodisme una manera de passar-ho bé i, alhora, donar un servei tant necessari al poble com és la comunicació.

    3. Pel que fa als exemples que esmenta de l'article del senyor Carles Dulsat, el comunicat d'UDC o la carta de la senyora Yolanda Martín, crec que no són encertats. No ens confonguem, senyor Marín. Discrepo de la seva exposició perquè el que esmenta no respon a informació periodística. Tots els exemple que em cita són articles d'opinió i cartes que van ser enviades a ÀMBIT i, per tant, totalment alienes a la redacció de la revista. No ens pot responsabilitzar d'allò que ens envia la gent per publicar. Si mira la pàgina 3 de qualsevol ÀMBIT, des de sempre hi ha imprès, a la part inferior, que "ÀMBIT només expressa la seva opinió a l'editorial i la revista no s'identifica amb les opinions dels col·laboradors de l'apartat d'opinió ni amb les cartes adreçades a la revista".

    Evidentment que no comparteixo que es digui que CDC tingui el suport de l'ultradreta. Faltaria més! Vostè no coneix el meu tarannà!

    La diversitat d'articles a les pàgines d'opinió, estant d'acord o no amb el que s'hi diu, és un prova de la nostra pluralitat.

    Senyor Marin, acceptaria el seu discurs de crítica a ÀMBIT si me l'hagués exemplificat amb notícies publicades a la secció de noticiari, als reportatges o a les entrevistes que cada mes fem els redactors... però com pot comprovar, no és així. I mai ha estat així. En els reportatges i entrevistes, des de sempre hem mantingut la nostra objectivitat, mostrant a tothora les fonts d'on han sortit les informacions i, intentant donar veu a totes les parts. Altra cosa, senyor Marin, és que malgrat la voluntat de la redacció a recollir totes les visions, alguna de les parts s'hagin negat a parlar.

    Cal tenir present que l'actualitat, per ser reflectida en un mitjà de comunicació com l'ÀMBIT cal que sigui exposada o denunciada per un ens o persona implicada en l'afer ja que una revista no ha de jutjar ni denunciar un fet, en tot cas ho han de fer els actors implicats a través del mitjà i per fer-ho cal que tinguin voluntat.

    Els mitjans de comunicació només hem de ser els transmissors de la notícia, mai implicar-nos-hi. La implicació, no hi ha dubte que ens portaria a la subjectivitat.

    4. I per acabar, pel que fa a la "polèmica" d'ERC no es preocupi senyor Marin. Li avanço que sortirà en el noticiari d'aquest mes de maig i fins i tot reproduïm una carta que ens ha enviat el senyor Ferran Bieto.

    Una mostra més, cregui'm, de la nostra pluralitat.

    Esperant poder saludar-lo alguna dia, li agraeixo el seu temps de lectura.

    Carles Sàiz
    Coordinador ÀMBIT

    ResponElimina