27 de juliol 2008

Més retallada, menys benestar



La crisi és latent. Per molt que ho vulguin maquillar ja no se'n pot amagar el govern de l'estat espanyol, i concretament el seu ministre d'economia, Solbes. Ara és el moment de demostrar la seva vàlua com a "enginyer" econòmic, perqùe en època de bonança econòmica tot és molt més fàcil de gestionar. Però ja prevèiem que la crisi la pagarem els de sempre: els catalans, ja siguin catalanoparlants com castellanoparlants. La butxaca afecta a tothom, però per desgràcia a Catalunya afecta de manera especial.

Després de la publicació de la balances fiscals, on es reconeix la falta d'inversió al nostre territori durant anys, ara toca passar pel sedàs el model de finançament. És a dir, com els catalans podem administrar els nostres recursos econòmics, els nostres calerons, o mai millor dit, com des de Madrid decideixen quina part ens pertoca després d'haver pagat. I sinó hi havia prou, el nostre model de finançament ja va patir una bona retallada amb la negociació de l'Estatu.

Esquerra (web) ha endegat la campanya "Que no paguem els de sempre! Stop retallades socials" (web). Més retallades a la nostra fons d'ingressos suposa menys estat del benestar per a tots els catalans. Cal unitat des de tots els diferents colors polítics i socials per denunciar l'espoli que patim i que ens acaba repercutint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada