Avui he assistit a la primera jornada d'inauguració de "Imagina la biblioteca pública del segle XXI"(web). Un acte presentat pel Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Manel Treserres, i que ha comptat amb la participació de representants del món bibliotecari i regidors de diverses poblacions catalanes. Ha estat una jornada molt interessant pel fet de veure com les biblioteques són espais de cohesió, de participació, de discussió i moltes vegades obviem la importància que té en el sí d'una societat la biblioteca, sobretot en aquells municipis que encara preserven l'esperit de poble.
Durant la taula rodona, posterior a la presentació per part del conseller, s'han plantejat diversos projectes que han d'encaminar la biblioteca del futur. Els dos projectes més immediats són: crear una plataforma única de biblioteques de Catalunya, és a dir, unir esforços entre les diferents administracions que gestionen biblioteques, i posteriorment, la creació del carnet únic de biblioteques perquè qualsevol persona en qualsevol biblioteca del país pugui tenir accés al prèstec i, a més a més, pugui deixar el llibre, cd i/o dvd en qualsevol altre biblioteca.
També s'ha plantejat la importància de la utilització de les eines 2.0 com el myspace, el facebook, el flickr, entre d'altres per tal de promocionar la biblioteca en el seu àmbit d'actuació, ja sigui el poble, la comarca, el barri, etc. Són eines que serveixen perquè la biblioteca s'aproximi més a l'usuari i aquest estigui més informat de tots els serveis que donen aquestes.
I per últim, cal anar al model de la biblioteca de 24h al dia per donar un servei continu al ciutadà. Segurament, aquest darrer punt és molt agossarat, primer perquè cal una reorganització del treball radical per optimitzar esforços i segon, finançament per a dur-ho a bon port.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada