15 d’octubre 2008

Una mesura polèmica però necessària

Em faig ressó de la notícia publicada ahir en referència a l'estacionament de vehicles en zones d'aparcaments reservades per a minusvàlids: "Aparcar el cotxe als llocs reservats per minusvàlids serà considerat una infracció greu i penalitzat amb dos punts del carnet de conduir. Així ho ha aprovat aquest dimarts per unanimitat el Congrés dels Diputats, a proposta d'Iniciativa per Catalunya. La mesura ha estat molt ben rebuda pels col·lectius amb mobilitat reduïda, que denuncien des de fa temps que aquests espais són ocupats sistemàticament per altres conductors. Fins ara, aparcar en aquests espais reservats implicava una multa de 90 euros, com a màxim." (notícia).

És una mesura discriminatòria en positiu. Sóc usuari de cadira de rodes elèctrica i són moltes les vegades que m'he trobat que no he pogut aparcar en zones reservades per minusvàlids perquè es trobava ocupat per un vehicle que no disposava del distintiu. I és important que a partir d'ara es pugui actuar d'ofici, i esperem que la mesura dissuadeixi a aquells conductors incívics. Segurament hi haurà qui no ho trobi bé, però és com tot. Només es reclama que es respectin les normes.

Una altra qüestió és la regulació de creació de zones d'aparcament per a minusvàlids i la concessió de targetes d'aparcament. S'ha de tenir cura alhora de donar targetes com en la proliferació de noves zones d'aparcament per no acabar en la massificació descontrolada que la gent ho percebi com un greuge comparatiu. En definitiva, més control en la regulació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada