13 de maig 2009

Cultura, la nova economia productiva







Els dies 20, 21 i 22 d'aquest mes es celebra a Barcelona el Congrés Internacional d'Economia i Cultura. Economia i Cultura cada cop estan més interrelacionada, i en aquest congrés organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, s'exposaran les sinèrgies i com hem d'anar cap aquest binomi Cultura=Economia, és a dir, cap a la nova economia productiva basada en criteris culturals.

Hi ha un bloc del Congrés on els diferents ponents hi exposen la seva opinió i a més, tothom que hi deixi un comentari entrarà en un sorteig per poder assistir de franc al Congrés. Jo he participat en el post L'administració pública i els sectors culturals productius, enfocat de cares a administracions estatals. Us deixo el meu comentari sobre el paper important de la cultura com a motor econòmic en un municipi com el nostre, Canet de Mar.

"Personalment, crec que la funció de l'administració pública en dinamitzar l'economia productiva mitjançant la cultura és important. Si més no per donar el primer impuls perquè la iniciativa privada, a posteriori, agafi el relleu.

Parlo en clau de municipis petits i que tenen un potencial cultural per explotar però que per falta d'iniciatives que arrisquin, és l'administració qui hauria d'incidir.

Les economies basades en la manufactura (per exemple el tèxtil) han passat a "millor" vida. La cultura, en el cas del meu municipi, ha de ser l'eix vertebrador de l'economia productiva local."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada