25 de gener 2010

Espanya ens escanya econòmicament

a banda de la crisi econòmica internacional, el dèficit fiscal que l'Estat espanyol imposa als catalans continua sent insuportable, de tal manera que el govern de Catalunya s'ha d'endeutar extremament per poder prestar serveis essencials. En altres paraules, el dèficit fiscal comporta que els impostos dels nostres ciutadans paguin els excessos pressupostaris de l'Estat, mentre que la Generalitat ha de finançar bona part de les seves inversions i de les seves despeses socials amb un endeutament creixent. Els impostos que paguem actualment serveixen perquè l'Estat espanyol visqui clarament per sobre de les seves possibilitats reals, mentre que gran part dels impostos que pagarem en el futur els haurem de destinar a liquidar els deutes que estem assumint per finançar els serveis sanitaris i educatius que necessitem en el present.

Us recomano la lectura sencera de l'article de l'Oriol Junqueras sobre l'endeutament de Catalunya.

Com encara, part de la societat catalana no n'és conscient que continuar formant part de l'Estat espanyol és perjudicial per la salut econòmica de tots els catalans (ja se sentin espanyols, catalans, europeus i/o ciutadans del món). I aquest símptomes d'escanyament i ofec només tenen una solució: la independència!

Sense independència continuarem sotmesos als designis dels diferents governs de Madrid, i sense poder decidir com invertir i/o destinar tots els imposts pagats pels catalans, com si que poden fer els governs del País Basc i Navarra, on curiosament hi governen PSOE i PP, i la veritat, no els he sentit a renunciar al concert econòmic de que disposen en favor d'una Espanya única com proclamen sempre.

Posted via web from Ivan Aranda

1 comentari:

  1. Ivan,
    Des de l'afecte que saps que et tinc i sense entrar en disquisicions que no portarien enlloc, penso que l'actual Govern de la Generalitat està fent esforços importants per a anivellar la balança d'una vegada per totes. El camí és difícil i empantanat, però ho s'està treballant en la bona direcció. Sincerament, no crec que la independència sigui la panacea de tots els nostres mals. Els desnivells continuarien existint.

    Una abraçada!

    ResponElimina