15 de març 2010

Solució: Estat propi


Tot just avui fa una setmana de la nevada que va paralitzar més de mig país, concretament, les comarques gironines i barcelonines. La nevada va comportar talls en el subministrament elèctric, suspensió del transport públic com és el cas de la línia de rodalies, col·lapse a les carretes, etc.

Però després d'una setmana el que encara no té solució és la falta d'energia elèctrica a gairebé 10.000 habitants de poblacions de les comarques de gironines. En un país, anomenat desenvolupat o Primer Món, no pot ser que el seu sistema elèctric sigui tant poc eficaç. No pot ser que en ple segle XXI les instal·lacions elèctriques sigui tan obsoletes.

Com és possible que les companyies elèctriques no inverteixin a Catalunya en manteniment i renovació de la xarxa elèctrica? I això, després que any rere any augmenten els seus beneficis, i els usuaris any rere any paguem més pel seu servei. 

Les companyies elèctriques, en concret Fecsa-Endesa, no tenen cap excusa ara per dir que tot això és culpa de que la MAT encara no s'ha construït. Que no ens vulguin enganyar amb això, perquè allà on hi ha hagut desperfectes i caigudes de torres elèctriques, eren de mitja i baixa tensió, és a dir, les línies secundàries, quan la MAT (Molta  Alta Tensió) és una línia principal -línia que dóna servei a totes les altres- i aquesta línia d'alta tensió -encara no és MAT- no ha patit gairebé cap dany.

Una companyia com Fecsa-Endesa, privatitzada pel govern d'Aznar, fa el que vol en territori català, per tant, solució a gran part de tots aquests problemes d'instal·lacions i infraestructures al nostre país és disposar d'Estat propi, i poder invertir en equipaments. 

No cal anar gaire lluny per veure com un país, com Andorra, està dotat de les millors infraestructures. Si depenem de tercers, això d'aquesta setmana serà una anècdota. Perquè si paguem per tenir uns serveis de primera, no pot ser que rebem un serveis de segona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada