15 de gener 2011

Recollida selectiva: cosa de tots


Abans de finalitzar l'any l'Ajuntament va decidir tancar definitivament l'àrea d'emergència de recollida de brossa situada al polígon industrial. Val a dir que l'àrea s'havia convertit en un abocador descontrolat, i quan no, en una subhasta de tots aquells articles que la gent hi aboca i d'altres es dediquen a triar que més els hi convé i que no. No vull entrar en el debat si el tancament és encertat o no, perquè dóna per un altre tipus de debat.

El que vull expressar en aquestes ratlles és que la recollida selectiva és cosa de tots. L'ajuntament és qui posa les eines al ciutadà perquè aquest ho faci com marca el reglament. Podem discutir si el sistema és el correcte, i si pot millorar-se l'actual. Però cap sistema serà millor si no hi ha la implicació de tothom. I aquí és on rau l'èxit o el fracàs de qualsevol sistema de recollida selectiva. 

Al maig hi haurà eleccions al municipi, i de segur que les diferents formacions polítiques parlaren sobre el tema i quines solucions portaran al respecte. Només una cosa: que les propostes siguin creïbles i assumibles en els moments de crisi econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada