27 d’agost 2011

Ara és intocable?

Després de més de 30 anys que ens han dit per activa i per passiva que la Constitució espanyola no es tocava, perquè és intocable, ara resulta que sí es pot tocar. I el més de greu de tot, ho fan d'esquenes al poble. Va ser el poble espanyol qui va refrendar la Constitució actual al 1978. I ara serà PSOE i PP que amb urgència modificaran la Constitució.

La modificació que volen introduir a la carta magna espanyola és la de limitar el deute i el dèficit de les administracions públiques. Això no és sinó un atac al finançament de català! Limitar el deute i el dèficit significarà que a Catalunya, el nostre govern, no podrà decidir quan i quant ha de menester per poder aplicar les polítiques necessàries al nostre país. Qui no ha sabut gestionar ha estat Espanya. Em quedo amb una frase d'Oriol Junqueras que resumeix molt bé la situació catalana i diu "Si Catalunya fos independent estaria en situació de comprar deute espanyol, italià o grec". Aquesta reforma, doncs, té un clar objectiu, limitar l'autogovern català, i de pas, centralitzar encara més l'Estat espanyol, i a l'acabament definitiu de l'Espanya plural que t'han s'han omplert la boca des del socialisme espanyol.

Caldrà veure també quin paper juga CiU, perquè mentre des del govern català diuen que no cediran en cap retallada que suposi anar enrere en l'autogovern català, el seu cap de files, Duran i Lleida, no veu amb mals ulls la reforma constitucional. Des d'ERC ja hem dit que no hi estem d'acord amb la reforma que faran. Personalment, sí veuria amb bons ulls que s'inclogués el dret a l'autodeterminació.

#jovullvotaradeuespanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada