03 d’octubre 2011

No a la independència a Canet

Estelada penjada a la façana de la Biblioteca el 13-D de 2009
Gràcies als vots en contra de CiU, i del seu alcalde el qual es declara independentista, Canet de Mar ha dit que no a adherir-se a l'Associació de Municipis per a la Independència. Associació que proposa enfortir des de les institucions més properes, com són els ajuntaments, les iniciatives promogudes per la societat civil, com foren les Consultes per a la Independència.

Des d’ERC Canet entenem que totes les accions adreçades a promoure i fer pedagogia del dret a l’autodeterminació han de ser benvingudes, recolzades i potenciades, i que aquesta tasca que fins ara ha vingut exercint la societat civil ha de ser assumida també pels representants polítics i les institucions del país, que no poden romandre permanentment al marge del full de ruta que porti a la plena sobirania dels Països Catalans.

El món municipal és determinant en el procés sobiranista i a Canet de Mar la seva gent ho va demostrar organitzant i celebrant la consulta popular sobre la independència el 13 de desembre de 2009, on un 26% dels canetencs van acudir a votar i es van pronunciar per la independència gairebé per unanimitat, prefigurant allò que algun dia haurà de ser el referèndum vinculant.

El 30 de setembre de 2010, el Plenari va aprovar per majoria absoluta declarar el municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola, amb els vots aleshores de CiU, UMdC i ERC. Aquest moviment ha estat l’embrió de la creació de l’Associació de Municipis per a la Independència.

Quina raó ens poden donar quan arreu del país, alcaldes de CiU i ERC, estan impulsant aquesta associació i avançar en el camí de la llibertat nacional?

Gent de CiU a Canet, amb la vostra actuació al Ple, heu fet un flac favor a tota la gent que va organitzar la Consulta Popular sobre la Independència a la nostra població i a militants del vostre partit que hi van participar. Això només és un entrebanc més cap a l'anhelada independència, però esperem que sapigueu rectificar a temps. El poble de Canet no és mereix ser l'únic poble que diu no a la independència.

La moció presentada per ERC va tenir 8 vots favorables (4 d'ERC i 4 d'UMDC) i 9 en contra (4 de CiU, 3 del PSC i 2 del PP). Només amb el vot favorable de l'alcalde Marín, declarat independentista, s'hagués aprovat.

Notícies relacionades:
Directe!catL'Ajuntament de Canet de Mar diu 'no' a l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència
Nació Digital - Canet refusa adherirse als Municipis per la Independència
Diari MaresmeCanet: ‘No’ a Municipis per la Independència
Racó CatalàCanet de Mar rebutja entrar als Municipis per la Independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada