29 de març 2006

Eclipse Total de Sol 2006

A l'agost de 1999, fa gairebé set anys, vaig tenir l'oportunitat de veure un eclipse total solar a Turquia. Va ser a gràcies a Shelios, una associació científico-cultural que des de 1998 promou expedicions científiques arreu del món, i al seu president el Dr. Miquel Serra-Ricart, un gran amic.

Vam travessar el continent europeu amb autocaravanes fins arribar al destí, una població situada al nord de Turquia, on l'11 d'agost d'aquell any, l'Eclipse Total de Sol es podia veure amb tota la seva totalitat. En ple llum del dia la lluna tapa tot el gran astre solar i de cop i volta es fa de nit, una sensació indescriptible i al·lucinant.

Avui, aquest fenomen es torna a donar i serà el darrer fins al 2011. L'Eclipse Total de Sol es podrà veure en la seva totalitat al país africà de Líbia (al nostre país, al voltant de les 12:20, només podrem veure el 43%). L'expedició Shelios '06 hi es present, així que des d'aquí us desitjo molta sort.

Aprofito per donar les gràcies a Shelios '99, i tot l'equip humà que formava l'expedició, en especial a tu, Miquel, per viure una experiència irrepetible que mai oblidaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada