27 de març 2006

Una patronal catalana forta

Generalment a Catalunya les grans decisions es prenen des del centre de l'Estat, com estem acostumats a dir, perquè és on es troben els òrgans de decisió.

Comença a ser l'hora que també prenguem les decisions des d'aquí i que per tant decidim que ens interessa i que no. Això ho vull relacionar amb les últimes declaracions del president de la CEOE (la patronal espanyola on també hi es present la catalana), el sr. Cuevas, que deia que la opa de Gas Natural sobre Endesa era "muy a la catalana, poco preparada y pensada". És a dir, aquesta opa es faria efectiva primer perquè Catalunya compta amb un govern "amic" i segon perquè la oferta que fa la gasista a l'elèctrica és de pocs diners.

Amb aquestes declaracions, Foment del Treball (patronal catalana, associació de les empreses catalanes) declara que si no rectifica deixaran de formar part de la CEOE.

Han sorgit veus, com de Pimec (petita i mitjana empresa de Catalunya), de crear una patronal catalana que no depengui de l'espanyola. Ho trobu del tot encertat. Que les decisions empresarials que afecten a l'empresa catalana es decideixin aquí. Una patronal catalana forta ha de servir perquè els interessos dels nostres empresaris es vegin respectats i perquè són el motor de l'economia catalana i per tant de tots els ciutadans i ciutadanes que hi vivim, últimament tant malmesa pel poder centralista de l'Estat.

Aquí us deixo un article de Francesc Cabana, articulista econòmic del diari Avui, titulat "Quan s'acaben els torrons".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada