25 de març 2006

El camí cap a la pau més a prop (I)

Dimecres, 22 de març de 2006, l'organització ETA fa un comunicat on declara l'"alto al foc permanent" de la seva activitat armada. Aquest "alto al foc permanent" comença a ser efectiu a partir d'ahir divendres 24 de març de 2006. Amb aquest gest, l'organització ETA vol impulsar un procés democràtic mitjançant el diàleg, la negociació i l'acord. Per la seva part, el govern de l'estat espanyol afirma que no es pagarà cap preu polític per la pau a Euskalherria.

Són més de 40 anys que el conflicte existeix. La lluita armada d'alliberament nacional no té sentit en el món i la societat en que vivim. En un sistema democràtic la força de la paraula és el mitjà pel qual la gent es pot defensar i reclamar els seus drets.

Em felicito i com jo la gran majoria de la gent per aquesta gran notícia. Això sí, hem de ser conscients que serà un procés llarg i complicat. Un procés on hi han de participar tots els agents polítics i tots els agents socials. Amb el diàleg, com a pilar bàsic, la gent s'acabarà entent. No hem de parlar ni de vencedors ni de vençuts perquè serà un bé per a tothom en general. Si que és veritat que tant d'una part com de l'altre hauran de cedir (la negociació) i que satisfaci tant a uns com a d'altres (l'acord).

Sempre he cregut que amb el diàleg tot té solució, i ara més que mai hi crec més. Desitjo que aquest procés de pau sigui tot un èxit, això ens demostrarà que la democràcia també guanyarà i de retruc la societat en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada