21 de maig 2007

Municipals (XI): Reflexions sobre El Debat

Ahir, a l'envelat de Vil·la Flora va tenir lloc el debat entre les 6 formacions polítiques que opten a l'alcaldia de Canet. Un debat que va ser seguit per molta gent. L'envelat ple com mai, i gent seguint el mateix des de fora. No es podia esperar més. Tot un èxit d'assistència.
Els 6 alcaldables, en un primer bloc, van exposar les propostes que pensen dur a terme els pròxims 4 anys. No explicaré al detall quines propostes van sortir perquè si més no, gairebé tots els programes, de les diferents forces polítiques s'assemblen.
Sí vull destacar, i segur que em titllaran de partidista, però intento ser el més objectiu possible, del tarannà del futur/a alcalde/ssa. Per una banda, Joaquim Mas (Psc), Òscar Figuerola (Esquerra) i Cati Forcano (UMdC), en cap moment van perdre el sentit comú. Un respecte mutu entre ells i la resta de partits polítics. Això és no crear conflicte. Van saber estar a l'alçada de totes les situacions i amb educació i respecte van contestar les diferents preguntes que el públic, en el segon bloc del debat va tenir l'oportunitat de fer als diferents candidats i candidata.
Per altra banda, el candidat Francesc García (Ciu), em va deixar un mal regust de boca. Al principi ho estava fent bé, explicant que farà, tot i que mai dient com, també s'ha de dir. Però, hi ha qui pensa que en política tot s'hi val. Això és una opinió personal que no comparteixo. I quan parlava de mal regust de boca, és quan el Sr. Francesc García (Ciu) primer no va voler contestar una pregunta d'un canetenc excusant-se que pertanyia al seu terreny personal, i ai las! de cop i volta acaba una de les seves darreres intervencions faltan al respecte i menyspreant un dels candidats per la seva forma de vestir. Sí, sí... no cal dir Sr. Francesc García que va estar molt desecentertat i fora de to, va perdre els papers (o potser en tenia masses a sobre la taula). Si aquest és el seu tarannà, faci-s'ho mirar.
I per acabar, el candidat Martín García (Pp), doncs bé en la seva línia. Que si el tripartit de Canet no funciona o el Govern del Bon Rotllo. Va pintar un escenari del nostre poble, que per moments creia que em trobava a una favela, barris marginals a Rio de Janeiro, Brasil. Però per sort només eren idees seves perquè la imatge que tinc de Canet és diametralment oposada. I miri, Sr. Martín García, que té de dolent un Govern del Bon Rotllo? Millor que sigui del Bon Rotllo que no del Mal Rotllo.
I finalment, el candidat Eduard Canet (Entesa). Sincerament, em va sorprendre. Una persona sense pèls a la llengua. Tot sigui dit. Tot i que potser li vaig trobar a faltar explicar una mica quines són les seves propostes.
Com a conclusió, i aquesta és personal i intransferible, i que cadascú digui la seva en els comentaris si vol. Per mi, personalment, l'Òscar Figuerola (Esquerra) va ser el gran guanyador a títol individual, i en grup, el tripartit, el Govern del Bon Rotllo, es va endur per golejada el saber estar en un debat i representar amb dignitat el càrrec polític que tenen.
Ah! Aprofito també per felicitar a tota l'organització del debat: Ràdio Canet, Els 2 pins (Àmbit, Vilaweb i Canet Sense Fils) i Gea XXI. I al moderador i periodista, Antoni Cruanyes per ser contundent quan s'havia de ser, fos el color polític que fos. Un treball excel·lent per part de tots.
Article relacionat:

5 comentaris:

  1. Aquest debat ha deixat de manifest que de tots els candidats l’únic que no està a “l’alçada” d’ocupar un càrrec d’alcalde és el Sr. Francesc Garcia, candidat de CiU en aquestes eleccions, de la PIC a les passades i ja veurem sota quines sigues es presentarà en el futur…

    Quan ha vist que els altres candidats sortien airosos de les “preguntes-trampa” que ell mateix havia preparat i que va repartir entre els seus seguidors sense cap mena de vergonya, -molts d’aquestes intervencions les van fer gent que va a la seva pròpia llista (lleig)- va perdre els papers i va començar a desbarrar de manera incontrolada...

    Va dir bestieses de l’alçada d’un campanar.. com que necessites presentar un currículum per ser alcalde, o que una persona que dur els cabells llargs i pantalons curts no pot optar a una alcaldia... Tics d’autèntic fatxa, de persona ancorada en el passat i que està acostumada al vassallatge i a que li llepin el cul.

    ResponElimina
  2. El candidat de CIU, el Sr. Francesc García, o en Paco, com li agrada que l’anomenin, va fer una intervenció fluixa, defensant un programa del tot utòpic i sense sentit en el que tant sols s’ha limitat a transcriure una “carta als reis” i jugant amb la il•lusió de molts canetencs que encara se’l creuen, un programa amb moltes promeses però on no s’explica en cap moment com es farà tot el que promet ni amb quins diners.

    Si com diu en Paco a l’Ajuntament de Canet no hi ha diners, com pretén fer tot el que hi diu? Posant diners de la seva butxaca???? No canetencs, no.. ja us dic que no.. El Sr. Paco és un empresari i un negociant i aquesta mena de persones fan diners perquè saben aprofitar les ocasions. Si en Paco fos tan altruista per posar diners de la seva butxaca per millorar Canet, no hauria esperat unes eleccions... ja ho hauria fet a hores d’ara, o ja ho hauria fet quan va ser alcalde. Però el que el mou no és aquest fals altruisme del que fa gala, sinó la oportunitat de negoci que hi veu quan arribi a ser alcalde, ell s’omplirà les butxaques i no li importarà deixar-nos el poble fet un nyap.

    ResponElimina
  3. Desde luego nada como ser Soberanista, Progresista y de Esquerra, para sentirde como Dios !!!!, que tranquilos os quedais....,
    yo si que creo que vosotros no vivis en el Canet de verdad y no en "Matrix", por qué no os dais una vuelta, por el carrer St. Benet, Sta. Llucia, Av. Maresme, el Passeig Maritim a segun que horas, y otras zonas..., para que veais en Canet de verdad. Ser "OKupa" es cojonudo, destrozar el mobiliario urbano una pasada, robar en una botiga el no va más, insultar a una vieja pa' descojonarse, reirse de los municipales, pa' que te digo, y ponernos hasta el culo de todo, pues ya me diras.
    No lo "progre", nacionalista y de Esquerra, es ver estas cosas con BON ROTLLO, y ser tolerantes, ademas si nos gastamos más del doble del presupuesto municipal en "Cultura y Fiestas", que en "Sanidad y Servicios Sociales", pues mejor Rotllo no...teneis un rostro que da verguenza ajena.

    ResponElimina
  4. Hola Capitán Trueno...
    T'has equivocat de bloc... als okupes els subvenciona el Sr. García (CiU).. que va anar a veure'ls per demanar-los que els feia falta.. si fins i tot els volia comprar una pancarta.. jajajaja

    Pel que dius sembles més aviat pepero i si no vols okupes, i bon rotllo potser que li plantegis al teu capo, el Martín García que no pacti amb l'altra García, el Francesc de CiU.

    ResponElimina
  5. Ser pepero es tenir seny,treballar, no viure del cuento ni posar morro a la vida?
    Dons si que hi han peperos a la nostra societat ??
    No sabia que el Sr. Garcia era un capo tambe esta a la mafia ?????????
    OKUPAS dieu-me un secret com podeu viure sense donant cops a l'aigua
    Tenia la exclusiva i no ho podeu dir o els pares són els victimes de la situació

    ResponElimina