20 de març 2009

Bolonya Sí, Espanya No

He quedat sorprés de les imatges que he vist aquests dies: primer el desallotjament dels estudiants de l'UB i després de la manifestació per Via Laietana. Mal que em pesi em recorda a aquelles imatges en blanc i negre que sempre surten en els documentals de la darrera etapa del règim franquista i els primers anys de la transició. Aleshores, els grisos, els blaus o els verds, carregaven a tort i a dret tot allò que no combregava amb l'Estat espanyol, parlen clar, tot acte en defensa del territori català.

Avui, malauradament, els Mossos d'Esquadra, la nostra Policia Nacional de Catalunya, la volen comparar o la comparen directament amb aquelles forces de seguretat repressores i antidemocràtiques que per sort ja no ronden per territori català, tot i quedar petits reductes. Condemno fermament l'actuació policial, hi ha altres maneres de gestionar. Sembla com si fós el joc dels despropòsits per enfonsar la credibilitat de la nostra policia.

I relacionant els fets que han dut a tot plegat, per què aquesta negativa al Pla Bolonya? El Pla Bolonya ens obre les portes a Europa i no dependre més de l'Estat espanyol. D'acord que queden serrells com destinar més recursos en concepte de beques per als nostres estudiants, però mentre l'Estat espanyol gestioni els recursos econòmics per donar beques, a casa nostra sempre tindrem el mateix problema. El Pla Bolonya ho hem de veure com una oportunitat per tot el sistema universitari català.

Una darrera qüestió, per què arreu de l'Estat espanyol no s'han pronunciat en contra del Pla Bolonya? O si més no, dóna la sensació que s'encobreixi. No deixa de ser sospitós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada