23 de febrer 2010

Riera Gavarra: realitat accessible


Canet de Mar acaba d'inaugurar el darrer tram de la riera Gavarra. El tram que forma part de la confluència de la urbanització de les tres rieres principals de la població -riera Sant Domènec, riera Buscarons i riera Gavarra- al centre històric. Amb aquesta obra s'acaba el projecte de remodelació i soterrament de les rieres a Canet de Mar que es va iniciar al principi de la primera dècada del 2000.

Aquesta obra ha suposat una regeneració urbanística molt important, i en positiu. Esdevé un eix important per potenciar el comerç de proximitat, conjuntament amb les altres dues rieres. Ha de ser un dels pols econòmics de la nostra vila. També és un espai pensat en el ciutadà, afavoreix que les persones hi puguin passejar amb tranquilitat i comoditat, sense que això suposi un inconvenient pels vehicles motoritzats. Conjuntament amb la urbanització del pàrquing públic, la plaça Universitat, la població disposa d'espais públics per desenvolupar activitats lúdiques.

Amb la nova urbanització de la riera Gavarra hem guanyat tots, i sobretot aquelles persones que tenim la mobilitat reduïda, com és el meu cas. Avui, qualsevol persona pot anar des de l'estació de tren fins a la zona esportiva -2 km-, on hi ha ara ubicada la piscina municipal, de manera autònoma. S'han suprimitit totes les barreres arquitectòniques. Canet, cada dia, és més accessible per a les persones que tenim alguna dificultat, i per les que no, també!


A més, la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner s'ha convertit en un equipament cultural totalment accessible. Cal continuar treballant en aquest sentit: accessibilitat és sinònim de progrés urbanístic.


1 comentari:

  1. Òscar Figuerola1 de març 2010, 9:36:00

    Perquè ERC Canet va proposar i fer-se responsable de l'Oficina d'Habitatge i Accessibilitat?
    Per fer visible la necessitat de polítiques que s'ocupin de necessitats bàsiques de la nostra gent.
    Novament es palesa el model de gestió republicana.
    Crec que en anquests prop de 3 anys hem avançat substancialment en facilitar la mobilitat de tothom per Canet.
    Endavant! El futur és nostre!

    ResponElimina