04 d’octubre 2010

A Canet, la llei no és per tothom igual

Durant el Ple del passat 30 de setembre va quedar palès que la llei no és per a tothom igual. Tots els partits (CiU, PSC, UMdC i el regior no adscrit), excepte ERC, van votar a favor d'una modificació puntual de les normes subsidiàries de la nostra població, i molts ens preguntem que vol dir això?

Intentaré d'explicar-ho de manera planera. L'ajuntament per error admet la construcció d'una casa en una zona especialment protegida, és a dir, que no es pot construir. Se n'adona de l'error, i per tant s'ha de declarar culpable, indemnitzar el propietari de la casa, i com a conseqüència, enderrocar-la. Estem d'acord que la solució és la més dràstica però la llei, és així. I sinó que els hi preguntin a aquells canetencs que els hi han fet tirar coberts i construccions perquè no reunien la legalitat urbanística. Mentre ERC ha estat al capdavant d'Urbanisme, la llei ha estat per a tothom igual. 

Amb aquest modificació urbanística què hi guanya Canet? Es perd una zona protegida per beneficiar a un privat. Per què l'Ajuntament - Govern i part de l'oposició - no han reclamat al privat que aporti en metres quadrats l'equivalent de la zona protegida construïda en una altra zona de Canet? I per què encara al privat, al qual se li arregla l'error de l'administració, no se li reclama que retiri el recurs (denúncia) que té interposat contra l'ajuntament? Moltes preguntes que l'equip de Govern del PSC i UMdC (Unió) no han donat resposta, i perquè CiU i el regidor no adscrit han donat suport a la modificació urbanística.

Això podria donar a entendre que existeixen canetencs de primera i canetencs de segona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada