06 d’octubre 2010

6 d'octubre de 2009. Inici d'un fet històric.

Avui fa un any 13 canetencs vàrem fer la primera reunió no oficial per decidir si ens engrescàvem en l'organització de la Consulta per la Independència de Catalunya a Canet de Mar. Va ser la primera de tot un seguit de reunions, quan el 24 d'octubre de 2009, 11 dies després ens presentàvem públicament al municipi en la 1a Assemblea de Canetdecideix!

Recordo com si fos ahir quan en Xavi Espàrrech em va venir a trobar per proposar-me que intentéssim fer la consulta a Canet després de la d'Arenys de Munt i sumar-nos-hi a la primera onada de consultes del 13D. He de dir que ell era més optimista que jo, personalment ho veia molt just. Tot i així, ens vam proposar de fer una trobada amb gent propera, o gent que tenia ganes de dur a terme la consulta. Així va ser quan un grup de 13 persones ens vam reunir -de forma "clandestina"- a l'Hostalet de Canet el 6 d'octubre de 2009. En aquella reunió vam sortir tots els presents convençuts que la Consulta es faria al nostre municipi. I el resultat ja el sabeu.

Gràcies als 13 valents que van fer possible la creació de la 1a Assemblea de Canetdecideix! Els 13 vam ser: Xavier Espàrrech, Blanca Arbell, Rafa Dulsat, Josep Maria Masvidal, Sara Álvarez, Jordi Micola, Aleix Feliu, Emili Sànchez, Toni Bellatriu, Marc Jiménez, Assumpta Revoltós, David Filgaira i Ivan Aranda.

Per sort, això només va ser l'inici, i molts més es van afegir a l'organització de la consulta. En una propera entrada parlaré de tots ells, i que ha comportat a la vida associativa del poble.

I tal dia com avui de l'any 1934, el president de la Generalitat republicana proclamà l'Estat Català.

Foto: cartell anunciant la 1a Assemblea constitutiva de Canetdecideix!

1 comentari:

  1. Una extraordinària coincidència. Companys/Canetdecideix!

    En veu sder conscients en aquell moment?

    ResponElimina