25 d’octubre 2010

Referèndum per la Independència

Aquesta és la primera condició que haurà d'acceptar aquell partit polític que vulgui formar govern amb Esquerra. Així de clar. Ara és l'hora de decidir que volem ser com a país: continuar sent una comunitat autònoma o ser un Estat propi en el sí de la Unió Europea.

Després d'haver comprovat que el model federalista que tant defensaven els socialistes i els ecosocialistes ha estat una quimera perquè amb la sentència del Tribunal Constitucional, l'Estat espanyol amb un govern "amic" han dit que no hi ha més autonomia que la que hi ha, fins i tot, abans de l'Estatut del 2006. Per tant, el federalisme mai serà possible en qualsevol situació política, ja sigui amb el PSOE o el PP a Madrid.

I de l'altra opció que queda, és la que porta CiU al seu programa: el Concert Econòmic. Esquerra, als anys 90 en feia bandera, i molts dels que ara ho defensen ens havien titllat d'iluminats, somiatruites i demés. Personalment, si s'aconsegueix serà un gran avenç, però que sigui el mateix concert econòmic que tenen el País Basc i Navarra. Un altre tipus de finançament serà un pas enrere. Tret d'això, equiparo el concert econòmic al federalisme, autèntiques utopies en el marc d'un Estat espanyol centralista.

Hem vist com el PSC només vol continuar dins l'Estat espanyol, de la mateixa manera que CiU. Per tant, l'única via que queda es fer un referèndum per la independència. Un acte democràtic com és preguntar als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que volen ser: Estat propi o continuar igual que era. Aquesta és la condició que posarà Esquerra a qui vulgui formar govern amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada