23 de juliol 2011

El desprestigi de certa classe política

Fa uns dies em van arribar a les mans un full on hi apareixia un discurs del president dels Estats Units, Barack Obama, al gener de 2009, mentre que al costat d'aquest hi apareixia el mateix discurs amb algunes adaptacions en l'àmbit municipal i el qual signava el cap de llista del PP a Canet, Toni Romero, i ara 2n tinent d'alcalde del govern municipal. val a dir que el discurs del regidor Toni Romero va ser pronunciat el dia de la constitució dels ajuntaments.

Personalment, hi era present com a regidor per ERC, i sí que al finalitzar el seu discurs vaig reconèixer una frase molt coneguda que el regidor del PP va canviar "país" per "poble", així com l'ordre de les dues frases, i que deia "Preguntem-nos que podem fer pel nostre poble; no que pot fer el nostre poble per nosaltres". En aquell moment vaig pensar que faria referència a l'autor (reconec que no recordava qui era l'autor) però no la va fer, i ja no hi vaig donar més importància. Fins que em va arribar el full i la posterior notícia a El Punt: L'Obama de Canet

Aquest plagi, no fa sinó que desprestigiar la classe política. Si és capaç de citar, literalment, el text d'un altre com a propi i amagar-ho, que pot arribar a fer, i més ocupant un càrrec públic? Quina credibilitat té algú que el seu discurs de presa de possessió com a regidor, llegeix el text d'un altre? Aquesta és la meritocràcia que ens envolta el nou govern tripartit de Canet?

Una recomanació: sempre que citeu el text d'algú, citeu la font de la procedència.

+ info: comparació dels dos texts font: bloc del PSC de Canet

3 comentaris:

  1. Ai senyor... tanta roba i tant poc sabó, i tanta que n'hi ha i tant neta que la volen...

    ResponElimina
  2. Hola Ivan!

    En cap moment, en Toni, cita literalment el text d'un altre com a propi ni tampoc s'amaga, és una persona molt directa i legal, simplement al finalitzar el discurs d'investidura, no va fer cap nomenament. No pasa res, si tenies algún dubte i li haguessis preguntat, t'asseguro que t'hagues contestat. Jo, personalment ho sabia abans del ple.

    Quin problema hi ha que una persona comparteixi el mateix pensament que un altre, en un moment determinat, i utilitzi les seves paraules? Mai has fet un copy-paste?´

    Salutacions,

    Cristina Soler

    ResponElimina
  3. Hola Cristina!

    El cita en més d'un 80%. Però si això és l'anècdota. Hagués quedat bé si hagués citat la procedència. Són maneres de fer que no les comparteixo, i l'únic que fan és desprestgiar la política encara més.

    I és clar que fet un 'copy/paste' com dius, però sempre citant les fonts.

    Salut!

    ResponElimina