22 de juliol 2011

El meu primer Ple

Ple municipal. 14 de juliol de 2011
Dijous, 14 de juliol, vam celebrar el primer Ple municipal del mandat 2011-2015. En aquest cas va ser un Ple extraordinari, el d'organització i cartipàs municipal, a més de les remuneracions del diferents regidors del nou govern tripartit format per CiU, UMdC i PP.

De 19 punts que comptava l'Ordre del dia, el grup municipal d'ERC hi vam votar a favor 12 punts, ens vam  abstenir en 3 punts i vam votar en contra 4 de 19. També, el grup municipal d'ERC va presentar dues propostes de crear diferents comissions informatives per poder treballar de manera més participativa, i donant la importància que es mereixen projectes que en aquest mandat s'hauran de dur a terme com el Pla Estratègic i el Pla Urbanístic.

En aquest primer Ple, ens vam oposar a les noves retribucions del nou tripartit a Canet. Mentre durant tota la campanya, tots els partits que ens presentàvem, parlàvem d'una rebaixa en la partida dels sous dels regidors, en el cas d'ERC la primera mesura era rebaixar un 10 % el sou de tots els regidors, ha quedat clar, en aquest ple, que la proposta quedava en paper mullat ja que han augmentat un 32% la partida de sous als regidors, respecte al govern anterior. Passem de 182.047 euros a 241.473 euros. Aquest és el cost que ha de pagar el poble de Canet a un pacte de dretes. L'austeritat i les rebaixes que tant predicaven, en concepte de sous, han passat a millor vida.

De la mateixa manera ens vam oposar a la delegació de competències del Ple a la Junta de de Govern, com a la creació de la Comissió de Govern. La primera per buidar de contingut polític al Ple, el màxim òrgan de decisió d'un ajuntament on són representades les voluntats de tota la gent de Canet. Així, doncs, som davant d'un govern poc obert, i gens participatiu en el debat polític. I la segona, des d'ERC trobàvem innecessària la creació de la comissió de govern quan ja existeix la junta de govern, i a la qual hi poden ser-hi convidats els regidors delegats. Únicament és una mesura per justificar, el sou dels regidors sense dedicació. D'aquesta manera, el nou govern tripartit no vol crear comissions informatives específiques, que no suposen cap cost, i que obririen la participació a la resta de partits polítics, en canvi, sí que aproven una comissió, que suposarà un alt cost econòmic per l’ajuntament i que treballarà de portes endins i d’una manera poc transparent.

En aquest primer Ple, els quatre regidors d'ERC, hem demostrat que anem per feina, i que des de l'oposició volem participar activament perquè Canet tiri endavant, la seva gent s'ho mereix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada