16 d’octubre 2006

Tret de sortida

Aquesta matinada s'ha donat el tret de sortida a l'inici de la campanya electoral per a les properes eleccions de l'1 de novembre al Parlament de Catalunya. Però la precampanya ja fa temps que va començar. Una precampanya amb poques propostes per part dels dos partits que es volen repartir el país o propostes que no se les creuen ni ells mateixos. Això sí, propostes que és el que interessa a la gent cap ni una, però de joc brut tot el que es vulgui fins a dia d'avui. Desitjo que a partir d'avui sigui el punt d'inflexió i ens dediquem a fer propostes programàtiques de com volem governar el país i cap on volem anar.

Sembla ser que el més important es saber qui serà president, si en Mas o en Montilla, i la veritat, tots dos podrien intercanviar-se els papers i aquí no passaria res. El més important és que l'Esquerra Catalana, amb Carod-Rovira al capdavant sigui present i tingui força per fer que el nostre país no quedi només en mans d'uns sucursalistes depenents de Madrid com és el PSC, que s'omplen la boca de fer polítiques de justícia social. Esquerra també té polítiques socials i una experiència de govern on les conselleries d'Educació i Benestar i Família han demostrat la seva gran tasca durant aquests dos any i mig de govern.

També és important que el govern del nostre país no quedi en mans, únicament de CiU. Ens fan saber que són la garantia de govern, de governar bé. 23 anys els avalan com un govern paràsit al servei del millor postor. Així els hi va anar, amb casos pendents als Tribunals, d'altres que no se sap on són els seus responsables (Cas Turisme), i un llarg etc. I per si això no era suficient, ara editen un DVD a pocs dies de l'inici de la campanya desprestigiant el govern de la Generalitat. I amb escarni sobre els tres partits que el formaven. I són els regionalistes, CiU, els que parlen de joc net? CiU s'està tancant moltes portes i personalment no és la CiU que m'agrada, la prepotent i la maquiavela, tot a costa del poder. No m'agrada que s'estigui convertint en la dreta rància que uns ja la practiquen però a la catalana.

Hi haurà molt de moviment aquestes dues setmanes de campanya. És important recordar que nosaltres, els catalans, aconseguirem allò que ens treballem dia a dia i amb esforç ja que d'altres indrets no vindran pas a ajudar-nos.