01 de març 2009

Thierry Henry: "Catalunya no és Espanya"

Afirmació del jugador del Barça en una entrevista al diari La vanguardia. Més enllà de la connotació política de la frase és important destacar com una persona que ve de fora se n'adona que a Catalunya som diferents que a la resta de l'Estat espanyol, diu textualment"Catalunya és una altra cosa" i que "l'has de viure per poder-la explicar".

Segurament aquesta frase portarà polèmica fora de Catalunya, i arreu dels estadis de futbol més rancis, serà increpat per dir només una veritat. Tant de bo aquestes afirmacions les fessin altres jugadors i personatges públics catalans. Però ja se sap, han de ser persones que venen de fora que expressin una obvietat tan clara com és que Catalunya no és Espanya.

2 comentaris:

  1. Hola Iván, a mi personalment el que poguin pensar a Espanya de les declaracions de l´Henry em preocupen ben poc. El que ha dit el Henry els que treballem, vivim i em nascut al país ho entenem perfectament.
    El que també deixa´m dir-te amic Iván que nosaltres els catalans també hauriem de fer autocrítica i per exemple no haber fet president del nostre país a un president espanyolista que ni representa ni e sent seva la cultura catalana.
    Millor que primer ens mirem a noslatres mateixos abans de valorar unes declaracions d´algú que per altra banda si fa uns anys hagués fitxat pels Madriles el seu discurs ara seria un altre.
    Com sempre Iván,una abraçada.

    Jesús Marín i Hernàndez

    ResponElimina
  2. Benvolgut amic,

    totalment d'acord amb tu en que m'importa gens el que li puguin dir fora de Catalunya... però també hauríem de fer el mateix quan l'ABC va publicar sobre el famós cotxe oficial de la segona màxima autoritat del país, a alguns els hi va bé fer-lis el gara-gara a tota aquesta colla de la brunete mediàtica, i el que més greu em sap és que qui els hi fa el joc són els mateixos que es diuen dir sobiranistes i aposten per una casa del catalanisme.

    Pel que fa a l'autocrítica, en fem i molta, probablament siguem qui fem més autocrítica. Ara, dir que el president de la Generalitat no defensa ni la gent ni la cultura catalana, doncs no ho sé que t'ho fa semblar, en podem parlar, però que l'excusa no sigui perquè és nascut a Còrdoba. L'únic que et puc assegurar és que la presència d'Esquerra al govern català (únicament amb els seus 21 diputats) fa que el govern del nostre país no torni a patir cap rebaixa més del ja Estatut rebaixat aprovat en referendum per PSOE-CiU-ICV on Esquerra vàrem dir no perquè era un Estatut que no mereixia el nostre paí, i el temps ens està donant la raó.

    Fins aviat i content de retrobar-te.

    Una abraçada!

    ResponElimina