19 d’abril 2009

La independència s'aconsegueix des del govern

El 16 d'abril vaig ser present a la conferència l'Esquerra que decideix on el president d'Esquerra, Joan Puigcercós (www.puigcercos.cat), va fer una crida a totes aquelles persones catalanistes (independentistes) i d'esquerres s'uneixen al projecte de l'únic partit d'esquerres i independentista, Esquerra Republicana de Catalunya. Sempre han volgut dividir la reivindicació nacional per una banda de la mà de CiU, i la reivindicació social per l'altre de la mà del PSC. Trenquem aquest bipartidisme i reivindiquem la justícia social i la llibertat nacional de la mateixa mà. De la mà d'Esquerra.

També va ser un acte emotiu perquè el vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira (www.carod.cat), va avalar a Joan Puigcercós com a candidat a les properes eleccions al Parlament de Catalunya al 2010. I d'aquesta manera es tanquen tots els possibles dubtes a qui seria el proper candidat a la presidència de la Generalitat.

És l'hora de sumar i de fer front comú. Les divisions internes únicament serveixen per afeblir el partit. Per tant, cal maduresa de partit i el gest d'en Carod així ho demostra. Esperem que el sector de l'Uriel Bertran faci un pas endavant i avali també aquesta unitat interna per fer front a les diferents comteses electorals. Mentre que el sector Carretero ha optat per una altra via, crear un nou partit, possiblement d'acord amb els seus principis d'ocupar el centre-dreta.

Com molt bé va dir Carod, la independència només s'assolirà des del govern, mai des de l'oposició. I Esquerra és la garant de polítiques nacionals i socials a la vegada. Som el partit de govern de l'esquerra independentista.