03 d’octubre 2009

El domini .cat a Canet












Internet és la porta d'accés per a totes llengües al món. És el millor aparador per a que puguin ser conegudes, i a més a més, reconegudes a nivell internacional. Davant d'aquesta oportunitat, el català ja disposa del seu domini propi, el .cat (puntCAT), el domini lingüístic i cultural del català a internet. El passsat 16 de setembre d'enguany, el domini .CAT celebrava el seu quart aniversari. Amb gairebé 38.000 dominis registrats i ocupant les primeres posicions en referència als continguts, és a dir, la quantitat mitja de document que aporta cada domini a internet.

Per celebrar l'efemèride, des les Seccions Locals de la Plafatorma per la Llengua i Esquerra a Canet de Mar, hem organitzat un acte per explicar com es va aconseguir el domini .cat. Una fita històrica per al nostre país, i també històric per al món internauta perquè és el primer domini que fa referència a una llengua i una cultura.

La xerrada comptarà amb dos experts en el món de la internet catalana, i que conèixen de primera mà com es va aconseguir el .cat. Ens explicaran les dificultats, anècdotes, la il·lusió de tota una comunitat -la internauta-, etc. Els dos ponents són dos periodistes de renom: en Vicent Partal, blocaire i director del diari electrònic independent VilaWeb, i en Saül Gordillo, blocaire i autor del llibre Nació.cat.

L'acte serà el proper dissabte 10 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits (Plaça Indústria, 1) de Canet de Mar.

Espero i desitjo retrobar-vos a l'acte.


Posted via email from Ivan Aranda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada