06 de febrer 2010

Aquesta és la seva democràcia?

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat, amb el vot negatiu de PSC i PP i l'abstenció d'ICV-EUiA, la proposta d'ERC perquè el consistori cedeixi espais i locals públics a entitats i associacions que vulguin celebrar actes participatius o consultes ciutadanes. El debat de la proposició, però, ha acabat convertint-se en un enfrontament sobre independentisme, on PP i PSC han carregat contra CiU per tenir mostres sobiranistes i on ERC ha atacat socialistes i ecosocialistes per 'no saber quin model de país volen'.
És curiós que partits polítics com PSC i ICV s'oposin a la cessió d'espais a entitats perquè puguin celebrar-hi reunions. Aquests són aquells que en l'etapa franquista lluitaven per les llibertats col·lectives i individuals? Per la llibertat d'expressió? En definitiva, per la democràcia?

Per què aquesta negativa? Pot ser que tota aquesta gent que vol organitzar la consulta a Barcelona, i on sigui, són terroristes i quarten la llibertat d'altres? Perquè si no és així no puc entendre la negativa a que gent organitzada pugui utilitzar espais municipals, tot i pagar els seus imposts com tothom.

Ara sí! Un consell: si acrediten que en tots els seus actes hi serà present una bandera -estanquera- amb un pollastre -àliga-, segur que no els hi posaran cap inconvenient als organitzadors, fins i tot els hi cediran avingudes i carrers per poder fer-hi una marxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada