23 de juliol 2011

El desprestigi de certa classe política

Fa uns dies em van arribar a les mans un full on hi apareixia un discurs del president dels Estats Units, Barack Obama, al gener de 2009, mentre que al costat d'aquest hi apareixia el mateix discurs amb algunes adaptacions en l'àmbit municipal i el qual signava el cap de llista del PP a Canet, Toni Romero, i ara 2n tinent d'alcalde del govern municipal. val a dir que el discurs del regidor Toni Romero va ser pronunciat el dia de la constitució dels ajuntaments.

Personalment, hi era present com a regidor per ERC, i sí que al finalitzar el seu discurs vaig reconèixer una frase molt coneguda que el regidor del PP va canviar "país" per "poble", així com l'ordre de les dues frases, i que deia "Preguntem-nos que podem fer pel nostre poble; no que pot fer el nostre poble per nosaltres". En aquell moment vaig pensar que faria referència a l'autor (reconec que no recordava qui era l'autor) però no la va fer, i ja no hi vaig donar més importància. Fins que em va arribar el full i la posterior notícia a El Punt: L'Obama de Canet

Aquest plagi, no fa sinó que desprestigiar la classe política. Si és capaç de citar, literalment, el text d'un altre com a propi i amagar-ho, que pot arribar a fer, i més ocupant un càrrec públic? Quina credibilitat té algú que el seu discurs de presa de possessió com a regidor, llegeix el text d'un altre? Aquesta és la meritocràcia que ens envolta el nou govern tripartit de Canet?

Una recomanació: sempre que citeu el text d'algú, citeu la font de la procedència.

+ info: comparació dels dos texts font: bloc del PSC de Canet