01 de març 2007

L'espigó: publicació independent o pamflet convergent?

Són quatre els números que la revista L'espigó ha publicat fins a dia d'avui. Una revista mensual, per tant, gairebé mig any que és present a Canet. Tota nova iniciativa és bona, i que hi hagi un altre punt de vista i de fer periodisme, benvingut sigui. Sóc un defensor nat de la llibertat d'expressió.

Però com a tal també puc discrepar del que penso sobre la publicació de la revista L'espigó. No crec que sigui una publicació independent, quan em refereixo a independent, ho dic en el sentit que no és una publicació imparcial. Sembla més aviat un butlletí d'oposició. D'oposició al govern de Canet. Segur que el govern de Canet no ho fa tot bé, està clar. Però tot ho fa malament? És curiós que totes les ires van adreçades als regidors del govern. Concretament, el darrer número, el número 4, critica únicament els dos regidors d'Esquerra, i també de rebot un membre de l'executiva local d'Esquerra. Sembla com si haguessin començat la precampanya per a una determinada formació política en concret. Sí, per Convergència. Per tant, a mi no em faria res que es digués: "L'espigó, pamflet convergent". El llegiré igual. No cal que us amagueu.

És clar, si ja parlem de pamflet convergent, entenc els escrits i tot el que s'hi diu. És una manera legítima de erosionar els contrincants polítics. Això sí, per exemple, en el tema de la Tertúlia de Ràdio Canet, que ja cansa una mica, falten a la veritat. Però bé, no em sorprén.

Un consell a "L'espigó, pamflet convergent", si el volen recollir, i és que es facin mirar el tema de la correcció lingüística. Com a revista "seriosa", "independent" i "imparcial" crec que haurien de vigilar més el tema del català. Tot és millorable.