01 de març 2007

L'espigó: publicació independent o pamflet convergent?

Són quatre els números que la revista L'espigó ha publicat fins a dia d'avui. Una revista mensual, per tant, gairebé mig any que és present a Canet. Tota nova iniciativa és bona, i que hi hagi un altre punt de vista i de fer periodisme, benvingut sigui. Sóc un defensor nat de la llibertat d'expressió.

Però com a tal també puc discrepar del que penso sobre la publicació de la revista L'espigó. No crec que sigui una publicació independent, quan em refereixo a independent, ho dic en el sentit que no és una publicació imparcial. Sembla més aviat un butlletí d'oposició. D'oposició al govern de Canet. Segur que el govern de Canet no ho fa tot bé, està clar. Però tot ho fa malament? És curiós que totes les ires van adreçades als regidors del govern. Concretament, el darrer número, el número 4, critica únicament els dos regidors d'Esquerra, i també de rebot un membre de l'executiva local d'Esquerra. Sembla com si haguessin començat la precampanya per a una determinada formació política en concret. Sí, per Convergència. Per tant, a mi no em faria res que es digués: "L'espigó, pamflet convergent". El llegiré igual. No cal que us amagueu.

És clar, si ja parlem de pamflet convergent, entenc els escrits i tot el que s'hi diu. És una manera legítima de erosionar els contrincants polítics. Això sí, per exemple, en el tema de la Tertúlia de Ràdio Canet, que ja cansa una mica, falten a la veritat. Però bé, no em sorprén.

Un consell a "L'espigó, pamflet convergent", si el volen recollir, i és que es facin mirar el tema de la correcció lingüística. Com a revista "seriosa", "independent" i "imparcial" crec que haurien de vigilar més el tema del català. Tot és millorable.

5 comentaris:

  1. Pensava que només n'hi havia 4 de números... Però en el contingut de fons tens bona part de raó; és pro-garcia. Només cal mirar la peaso entrevista d'un dels números; així com els que tallen el bacallà a la revista (els amos).

    Però no tots els col.laboradors son d'aquest pal, només això Ivan.

    ResponElimina
  2. Jo penso com tu Ivan,
    Si llegeixes la revista només hi trobes crítiques i més crítiques a l'acció de govern, i d'informar res de res.
    No troben res bé, evidentment com toca a l'oposició, però llavors que no la disfressin de revista independent i que diguin clarament que es dediquen a fer-li la campanya al Sr. García i deixin de confondre els canetencs, que tal i com ho pinten sembla que visquem a Bòsnia.
    A part d'això, torbo de molt mal gust personalitzar la crítica en persones amb noms i cognoms, en plan "acusica" i que com si no hi hagués prou posen en negreta, perquè ningú no s'ho deixi de veure... Vaja, a més d'una bretolada trobo que falten a la veritat en moltes, per no dir gairebé totes les ocasions.
    També m'ha fet gràcia comprovar que només surten fotos del senyor García en actes públics, ni que fós ell l'alcalde!!!
    I el que dius de la correcció lingüística és evident, en Sr. Fabra es deu estar retorçant a la tomba...

    ResponElimina
  3. MANIPULACIÓ FASTIGOSA I CACIQUISTA D´UN " PIJO " UN TIFA COM DIEM EN CATALÀ. Us heu enterat del numeret de tifa que va montar aquest paio el dia de les fotos dels grups politics que van fer la foto de grup per l´Ambit, EL TIO VOLIA NO MÉS EL SEU FOTOGRÀF. AIXÓ ÉS EL FUTUR ALCALDABLE DE CANET.
    DÉU ENS GUARDI COMPANYS::::::::INFORMEU-VOS ......

    ResponElimina
  4. Bona nit a tothom.
    Veient l´última intervenció encara em venen més ganes de que l´ajuntament canvii de color polític.
    La manipulació és tant burda que només se la creu qui ho escriu però bé així és la ignorància d´atrevida.
    És mentida que el senyor García volgués només el fotògraf de l´Espigó, però bé la manipulació que l´equip municipal i en especial el regidor de cultura fan habitualment ens porten a comentaris com aquest.
    Amic anònim, l´´unic que m´agrada del teu escrit és que ja veus en García com alcalde. Et traeix el subconcient?
    Bona nit amics.

    ResponElimina
  5. Mmmm,,,comentaris sobre l'actuació Municipal amb agents de la Policia Local en relació al darrer Espigó?

    Hi ha altre lloc on es pot o podrà veure aquesta notícia?

    Es farà reso Radio Canet de Mar?

    Algú mitjà de comunicació es totalment imparcial?

    ResponElimina