21 de maig 2007

Municipals (XI): Reflexions sobre El Debat

Ahir, a l'envelat de Vil·la Flora va tenir lloc el debat entre les 6 formacions polítiques que opten a l'alcaldia de Canet. Un debat que va ser seguit per molta gent. L'envelat ple com mai, i gent seguint el mateix des de fora. No es podia esperar més. Tot un èxit d'assistència.
Els 6 alcaldables, en un primer bloc, van exposar les propostes que pensen dur a terme els pròxims 4 anys. No explicaré al detall quines propostes van sortir perquè si més no, gairebé tots els programes, de les diferents forces polítiques s'assemblen.
Sí vull destacar, i segur que em titllaran de partidista, però intento ser el més objectiu possible, del tarannà del futur/a alcalde/ssa. Per una banda, Joaquim Mas (Psc), Òscar Figuerola (Esquerra) i Cati Forcano (UMdC), en cap moment van perdre el sentit comú. Un respecte mutu entre ells i la resta de partits polítics. Això és no crear conflicte. Van saber estar a l'alçada de totes les situacions i amb educació i respecte van contestar les diferents preguntes que el públic, en el segon bloc del debat va tenir l'oportunitat de fer als diferents candidats i candidata.
Per altra banda, el candidat Francesc García (Ciu), em va deixar un mal regust de boca. Al principi ho estava fent bé, explicant que farà, tot i que mai dient com, també s'ha de dir. Però, hi ha qui pensa que en política tot s'hi val. Això és una opinió personal que no comparteixo. I quan parlava de mal regust de boca, és quan el Sr. Francesc García (Ciu) primer no va voler contestar una pregunta d'un canetenc excusant-se que pertanyia al seu terreny personal, i ai las! de cop i volta acaba una de les seves darreres intervencions faltan al respecte i menyspreant un dels candidats per la seva forma de vestir. Sí, sí... no cal dir Sr. Francesc García que va estar molt desecentertat i fora de to, va perdre els papers (o potser en tenia masses a sobre la taula). Si aquest és el seu tarannà, faci-s'ho mirar.
I per acabar, el candidat Martín García (Pp), doncs bé en la seva línia. Que si el tripartit de Canet no funciona o el Govern del Bon Rotllo. Va pintar un escenari del nostre poble, que per moments creia que em trobava a una favela, barris marginals a Rio de Janeiro, Brasil. Però per sort només eren idees seves perquè la imatge que tinc de Canet és diametralment oposada. I miri, Sr. Martín García, que té de dolent un Govern del Bon Rotllo? Millor que sigui del Bon Rotllo que no del Mal Rotllo.
I finalment, el candidat Eduard Canet (Entesa). Sincerament, em va sorprendre. Una persona sense pèls a la llengua. Tot sigui dit. Tot i que potser li vaig trobar a faltar explicar una mica quines són les seves propostes.
Com a conclusió, i aquesta és personal i intransferible, i que cadascú digui la seva en els comentaris si vol. Per mi, personalment, l'Òscar Figuerola (Esquerra) va ser el gran guanyador a títol individual, i en grup, el tripartit, el Govern del Bon Rotllo, es va endur per golejada el saber estar en un debat i representar amb dignitat el càrrec polític que tenen.
Ah! Aprofito també per felicitar a tota l'organització del debat: Ràdio Canet, Els 2 pins (Àmbit, Vilaweb i Canet Sense Fils) i Gea XXI. I al moderador i periodista, Antoni Cruanyes per ser contundent quan s'havia de ser, fos el color polític que fos. Un treball excel·lent per part de tots.
Article relacionat: