08 d’abril 2009

Una oportunitat perduda

Després de la crisi de govern de l'estat espanyol, els canvis de ministres no aporten cap canvi substancial de millora. Era el moment per donar un tomb important i aportar aire fresc als diferents ministeris però el maquillatge quedarà en res.

Ja només d'entrada, al capdavant del ministeri de cultura, hi han ficat una persona que no fas pas gaire va afirmar "que el castellano está perseguido en Catalunya". A més a més, la nova titular del ministeri de cultura, Ángeles González-Sinde, és la impulsora del cànon que la SGAE vol imposar sobre l'intercanvi a la xarxa de P2P.

Si el president del govern de l'estat espanyol buscava suports parlamentaris, més enllà dels que els hi pugui donar la dreta espanyola, amb la resta de forces polítiques por poder acabar el que li queda de legislatura d'una manera més còmoda, no crec que amb els nous ministres hi ajudin. Per tant, tenia una oportunitat de redreçar la seva política de pactes, o potser ja li està bé, no haver de negociar amb cap partit polític que no sigui "constitucional".