18 de juliol 2009

El català suma!



La Plataforma per la Llengua ha iniciat una nova campanya "El català suma". Amb aquesta campanya es vol informar i incidir encara més en l'estat actual de la nostra pròpia llengua. Tal i com diuen des de la Plataforma "La campanya vol donar a conèixer mitjançant diverses dades estadístiques i comparatives la situació del català en diferents àmbits de la societat i recordar que la nostra llengua encara es troba molt lluny del reconeixement de què gaudeixen en el context de la Unió Europea i dels països de tradició democràtica les llengües amb pes demogràfic i comercial similar."

1 comentari:

  1. Algunes dades són realment preocupants: només un 3% del cinema és en català, només un 5% de les joguines són en català, una sola llei empara l'etiquetatge en català dels productes en el nostre territori. Un territori en el que actualment es parlen ja 260 llengües diferents. Tot i així en tot el domini lingüístic del català 9 milions de persones el parlen amb les diferents variants del català.

    Campanyes com aquesta tenen que servir per fer arribar a tota la societat la necessitat que tenim de millorar la situació actual de la nostra llengua i col·laborant en entitats com la Plataforma per la Llengua i la seva fundació "Vincle" podem contribuir a aconseguir-ho.

    ResponElimina