04 de juliol 2009

Tres Lleis d'Estat (el català)

L'endemà d'aconsenguir la majoria independentista al nostre Parlament podrem proclamar la independència al nostre país. Es necessiten la meitat més un de diputats, és a dir, 68 diputats independentistes. Avui només hi ha 21. Per tant queda molta feina a fer. Però tampoc ens podem quedar esperant a obtenir aquesta majoria social per iniciar a construir el que ha de ser l'Estat català.

Ahir vaig ser a la xerrada que Joan Puigcercós (web) va fer a Arenys de Mar sobre com l'únic partit independentista present al nostre Parlament treballa per crear polítiques d'Estat, i comença a crear estructures d'estat propi per l'endemà de la independència.

En aquests darrers dies el Parlament ha aprovat i acabarà aprovant tres lleis que qualsevol país normal ha de tenir: la Llei d'Educació ( la LEC), per primera vegada Catalunya tindrà la seva pròpia llei en matèriaa educativa i blindar la llengua catalana com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu; la Llei d'Acollida, al nostre país hi ha un milió i mig de persones nouvingudes i, per tant, era necessari fer aquesta llei perquè també aquesta gent nouvinguda ha de saber on venen perquè nosaltres volem que s'integrin el més ràpid possible; i la darrera, la Llei de Consultes, com a país necessitem aquest llei per tenir l'instrument per poder celebrar consultes populars, i per què no, poder consultar al nostre poble sobre el dret a l'autodeterminació, ha de ser l'eina de la democràcia participativa.

Aquestes tres lleis són les bases per començar a fer polítiques d'estat. Caldrà veure també la voluntat política dels diferents partits al Parlament alhora de la seva aplicació. Sense Esquerra al govern de segur que cap d'aquestes tres lleis haguessin estat en l'agenda política actual.