31 de març 2010

Patrimoni local a Canet de Mar

Divendres vaig assistir a la presentació del llibre Canet de Mar. Història i arquitectura que ha editat l'Ajuntament de Canet de Mar, i en concret l'àrea de Cultura, amb la col·laboració de l'àrea d'Urbanisme, i com no, el Cercle d'Estudis Canetencs, l'entitat que més sap sobre la història del nostre poble.

El llibre és un tresor en estat pur. És la guia perfecte per qualsevol canetenc i canetenca, per entendre d'on ve el poble, i també ho és per totes aquelles persones que els hi agradi aprofundir en la història de Canet a través del llegat arquitectònic. A més, a l'interior és ple de fotografies, fet que el fa amè alhora de llegir.

Més enllà de conèixer quin és el patrimoni catalogat, i que hem de preservar perquè és un valor afegit incalculable, el que m'agradaria remarcar és el binomi cultura-urbanisme.

Aquest binomi ens ve a dir com n'és d'important la cultura per la vitalitat d'un poble, i Canet és un d'aquells pobles que ha basat la seva manera de ser a través de la cultura pròpiament dita, i que ara ha d'aprofitar com a motor econòmic. I l'urbanisme, per definir el model de poble que s'ha anat formant al llarg dels anys, i conjuntament amb l'arquitectura, ha donat fisonomia a les edificacions que podem trobar arreu del municipi i que són un reclam per visitants.

Preservem el patrimoni, i compartim-lo per a que el coneguin.

+ info